Situácia na cestách v okrese Michalovce je veľmi vážna

04.02.2012 Michalovce

Michalovce 4. februára (TASR) – Situácia na cestách v Michalovskom okrese je veľmi vážna. TASR to potvrdil vedúci strediska Správy údržby ciest (SaÚC) Košického samosprávneho kraja v Michalovciach Michal Kráľ. „V celom okrese fúka silný nárazový vietor a sneží, takže sa tvoria záveje, viacero úsekov ciest je neprejazdných,“ priblížil situáciu Kráľ.
Neprejazdná je cesta z Bánoviec nad Ondavou smerom na železničnú stanicu i cesta medzi Nacinou Vsou a Vybúchancom. Obrovské záveje sú podľa Kráľa i medzi Tušicami a Dvoriankami, medzi Pozdišovcami, Laškovcami a Ložínom. Problémy sú i na ceste medzi Michalovcami a obcou Suché a tiež na ceste smerom na obec Oreské. Ako ťažko prejazdnú označil i cestu medzi obcami Oborín a Kucany.
Problémy sú však na viacerých miestach v okrese. „Kto nemusí, nech ani nevychádza von, podmienky na cestách sú v celom okrese veľmi zlé,“ upozornil Kráľ. Cestári robia, čo môžu, ale situáciu komplikuje veľmi silný nárazový vietor.
Podobné je to aj v okrese Trebišov, kde je zatiaľ neprejazdná len cesta do obce Hrčeľ. Dispečer SaÚC v Trebišove Ján Čičík však upozornil, že problematických je minimálne 50 úsekov ciest v celom okrese. \"Fúka tu silný vietor, slabo sneží, takže sa tvoria záveje. Cesty treba prechádzať každých desať minút, aby boli aspoň v jednom pruhu prejazdné,\" uviedol Čičík. V teréne je momentálne 16 vozidiel, ktoré sa snažia situáciu na najkritickejších úsekoch stabilizovať.
Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnes pre celý východ Slovenska výstrahu 1. stupňa pred silným vetrom.
 

Vyberte región